Når mælketænderne begynder at vise sig

Det første år af et nyfødt menneskes liv byder på vidunder efter vidunder, med forandringer fra dag til dag. Dette gælder også babyens mund, for efter cirka 6-8 måneder begynder de første tænder at vise sig lige så stille. Disse tænder kaldes mælketænder, og de starter som regel med at vise sig som de nederste fortænder, efterfulgt af de øverste – og resten kommer lige så stille bagefter. Det er dog som bekendt ikke meningen, at barnet skal beholde disse mælketænder særligt længe.

… og når mælketænderne falder ud igen

Når barnet rammer ca. 5 år kommer der endnu en forandring. Det er de “rigtige” tænder der banker på, og de begynder lige så stille at presse på barnets mælketænder. Det resulterer i, at mælketænderne én for én bliver løse (også kendt som rokketænder) og til sidst falder ud, så der er plads til de nye, holdbare tænder.

Når den sidste mælketand er faldet ud, er der ikke flere naturlige tandudskiftninger tilbage: barnets tænder er på plads.

Få et eftersyn hos en tandlæge

Selvom mælketænderne skal ud på sigt, er det stadig vigtigt, at man passer og plejer dem. Det samme gælder sig også for de splinternye tænder der følger dem. Oplever man problemer i barnets tænder, er det vigtigt, at man får det tjekket. Få f.eks. et tandeftersyn hos Maribo Tandlæge, så du er sikker på, at barnets tænder er sunde og raske – hvad end det drejer sig om mælketænder eller de permanente tænder.